Ontmoet Esther, hydroloog

"Ook als ik een keer iets niet weet kan ik altijd bij één van mijn collega's terecht om navraag te doen of om hulp te vragen. "

In beweging tussen denken en voelen

Esther kijkt geconcentreerd naar haar beeldscherm. Minutenlang. De collega die achter haar langsloopt ziet alleen een gebiedskaart met gekleurde blokjes. Maar Esther ziet meer. In haar hoofd tekenen zich ondergrondse stromen af, bodemopbouw, mogelijke verzakkingen en overstromingen. Is dit wel de beste plek om een stuw te plaatsen?

Het ene moment werkt ze geconcentreerd op kantoor, het volgende moment trekt Esther het gebied in om te kijken naar de ligging van de beek, de nuance in het hoogteverschil en de stroming van het water. Hier gaat de kaart leven. Even met je handen in de aarde en je hoofd in de wind. Door haar bevindingen in het veld kan ze haar adviezen nog beter onderbouwen. Het werk op kantoor daagt haar uit, de verbinding met de natuur geeft haar rust. Buiten zijn is meditatief, daar kom je pas echt tot inzicht. Esther heeft haar plek gevonden. En draagt bij aan de toekomst van één van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland.

Ook bijdragen aan een goedlopend waterschap?

Bekijk onze vacatures