Meeloopdag

Een dag als muskus- en beverratbestrijder

Wil jij kennismaken met ons vak? Het opsporen en vangen van muskusratten is een vak apart. Onze bestrijders zijn opgeleid om hun werk zo efficiënt, effectief en zo diervriendelijk mogelijk te doen. Ben jij benieuwd naar hoe het is om zowel zelfstandig als samen met collega’s te werken in deze verantwoordelijke functie?

Bijdragen aan een veilig rivierengebied

Muskusratten en beverratten graven in dijken en oevers. Hun uitgebreide gangenstelsels verzwakken deze dijken en oevers en brengen het watersysteem en de veiligheid van de inwoners van het rivierengebied in gevaar. Ook de sloten tussen de weilanden kunnen door graverij van deze ‘invasieve exoot’ verzakken met alle gevolgen van dien. Ons doel is de muskusrat terug te dringen tot aan de landgrens. Het waterschap is hiervoor verantwoordelijk en zet daarom muskusratbestrijders en beverratbestrijders in.

De collega's

Muskusrattenbeheer Rivierenland werkt langs de grote rivieren tussen grens en zee. Met circa 100 bestrijders voeren wij onze werkzaamheden uit voor Waterschap Rivierenland, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rijn&IJssel en Waterschap Vallei en Veluwe. Een kaart van ons gebied tref je onderaan deze pagina.

En nu? Aanmelden!

Ben jij nieuwsgierig naar deze belangrijke rol binnen ons mooie waterschap? Ga dan een dagdeel met een bestrijder mee het veld in en ontdek of dit vak iets voor jou is! Meld je aan voor één van onze meeloopdagen door een e-mail te sturen aan Annemiek Buning, a.buning@wsrl.nl, o.v.v. Meeloopdag Muskusrattenbeheer. 

Wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar s-mrb@wsrl.nl, t.a.v. Judith van Driel o.v.v. Meeloopdag Muskusrattenbeheer. 

Deze meeloopdag wordt met regelmaat georganiseerd. In overleg met onze collega bestrijders en met jou wordt er een dagdeel afgestemd. 

Meld je nu aan

Let op: Inschrijving is geen garantie tot deelname. We zijn op zoek naar geïnteresseerd potentieel talent voor dit vakgebied, daarom beoordelen we elke inschrijving nauwkeurig op geschiktheid en motivatie.

Ik wil een dag meelopen