Ontmoet Marcel, Muskusrattenbestrijder

''...al dat soort zaken heb ik aan de kant gezet omdat ik gewoon mijn hart wilde volgen en iets wilde gaan doen waar ik echt gelukkig van word.''

In beweging tussen binnen en buiten

Het is fris, zo’n 9 graden en het miezert. De meeste mensen zouden het liefst binnen zitten, warm en droog. Marcel niet. Hierbuiten, in dit prachtige landschap, is hij het meest gelukkig. De liefde voor de natuur is er altijd al geweest: voor het groen, de vogels en het water.

Als Marcel te veel binnen is voelt hij zich opgesloten. Dan wil hij er op uit. Als klein jongetje trok hij vaak de woonwijk uit om te vissen. In zijn werkende leven zat hij veel op kantoor, maar de aantrekkingskracht van buiten bleef groot. Toen hij bij een adviesbureau werkte plande hij zichzelf steeds vaker in voor inspecties buiten in het veld. Het was op één van deze inspecties dat hij iemand zag op het water, in een bootje, met een groen pak aan. De man vertelde dat hij muskusrattenbestrijder was. Marcel wist het meteen: dit is wat ik wil. Het duurde nog twee jaar, maar toen stonden alle seinen op groen. Nu zit hij zelf op het water, in zo’n bootje, met een groen pak aan. Marcel heeft zijn plek gevonden. En draagt bij aan de toekomst van één van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland.

Ook bijdragen aan een goedlopend waterschap?

Bekijk onze vacatures