Specialist waterkeringen

Belastinggeld zo effectief mogelijk inzetten".

Evelien van der Heijden

Stel dat je een waterkering (een dijk) wilt bouwen of versterken. Dan is het van groot belang dat de ondergrond waarop gebouwd wordt het wel houdt. En daarvoor is bijvoorbeeld bodemonderzoek nodig, zodat het duidelijk is wat er wel en niet kan. Want als het geotechnische advies niet klopt, dan kan dat ernstige gevolgen hebben, met in het ergste geval grote materiële en immateriële schade, bijvoorbeeld door een overstroming.

Evelien van der Heijden is specialist waterkeringen en werkt in die rol graag samen: “Samen versterk je elkaar. En zo zie je dan bijvoorbeeld hoe het morgen weer beter kan dan vandaag, dat we met de collega’s op kantoor en in het veld stappen maken. Samen doen we, ook op landelijk niveau, nuttige dingen.”

Van overleg tot het bijwonen van een landelijke expertgroep

“Ik start mijn dag met het openen van mijn mailbox en het lezen en bijhouden van e-mails. In mijn agenda heb ik altijd al wel goed gepland wat ik die dag doe en ik zorg dat ik me zo min mogelijk laat leiden door de waan van de dag. Ik probeer prioritering en urgentie goed te scheiden. Afhankelijk van de overleggen (op sommige dagen staat mijn agenda daar vol mee) zorg ik dat ik de dag erna de tijd neem om de overleggen te verwerken.”

“Daarnaast wil ik bij elk overleg graag vooraf weten waaróm ik er zit. Ik houd van een duidelijk doel, want als je helder hebt waar je naartoe werkt, dan haal je betere resultaten. Een overleg rond ik daarom graag af met concrete afspraken en actiepunten. Doelmatigheid en efficiëntie, daar houd ik van. Daarnaast heb ik een rol als projectleider waarin ik dus veel aan het managen ben en alle losse eindjes aan elkaar knoop. Zo zorg ik dat het allemaal loopt conform planning.”

"Het landelijk expertnetwerk vind ik ook belangrijk, want ik ben graag op de hoogte van de ontwikkelingen in mijn vakgebied. Daarnaast heb ik, net als mijn collega’s in de rest van het land, het gevoel dat we samen sterker staan. Bovendien ben ik een verbinder, dus ik leg er ook contacten en vraag advies aan andere experts. Samenwerken geeft me energie en de combinatie tussen de inhoud en het management-geregel vind ik erg leuk. Ik ben graag inhoudelijk betrokken, ook op het gebied van onderzoek en meedenken met het projectteam. Dat doe ik dus ook op mijn werkdagen.”

Bijdragen aan veiligheid door de beste adviezen te geven 

“Als ik me bedenk dat wij werken met belastinggeld, dan voel ik me verantwoordelijk om dat zo goed mogelijk in te zetten. Efficiënt, maar niet door snelle ‘lapmiddelen’ in te zetten. Want de bewoners van het rivierengebied moeten hier veilig kunnen wonen en leven. Het geeft me energie om daaraan bij te dragen door de beste adviezen te geven voor veilige en stevige dijken.”Zie je nog geen vacature waarvoor je warm loopt?

Meld je dan aan voor ons job alert. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe vacatures.