Inkoop, juridisch en grond

Inkoopadvies, aan- en verkoop van grond, en ondersteuning bij geschillen en conflicten

De collega's van het werkgebied Inkoop, Juridisch & Grond zijn de hele dag druk in de weer. Zij zorgen dat de medewerkers van andere werkgebieden hun werk naar behoren kunnen uitvoeren. Dat doen ze door juridische ondersteuning te geven bij geschillen en conflicten, door inkoopadvies te geven, en door zich actief bezig te houden met het verwerven, beheren en verkopen van grond.

Als er advies nodig is, een nieuwe machine aangeschaft moet worden of er een geschil moet worden opgelost, dan komen de mensen van Inkoop, Juridisch & Grond in actie. Zij staan met raad en daad klaar voor de handhavers, de dijkbeheerders en de collega’s die over de vergunningen gaan. Maar ook voor de collega’s die graag een goede koffieautomaat willen hebben. Voor de mensen van Techniek, om de beste machines en apparatuur voor ze aan te schaffen, en voor de collega’s die met grote projecten bezig zijn, zoals dijkversterkingen of kadeverbeteringen. Voor alle medewerkers dus. Elke dag weer.

Van jurist tot inkoopmedewerker
Binnen dit werkgebied zijn er verschillende functies, zoals juridisch adviseur, mediator, secretaris bezwarencommissie, inkoopadviseur, inkoopmedewerker of contractmanager. De juridische medewerkers zorgen dat de regels nageleefd worden en dat besluiten op een zorgvuldige en rechtmatige manier genomen worden. Hierin heeft ieder zijn/haar eigen rol.

Deze juridische adviseurs doen precies wat hun functienaam al zegt: adviseren over de uitvoering van projecten, de totstandkoming van regels en vergunningen, en de afhandeling van geschillen en conflicten. Desgewenst kan de mediator ook ingezet worden om een gerechtelijke procedure te voorkomen. En moeten er zaken op schrift gezet worden? Dan komt de secretaris bezwarencommissie of de secretaris juridische ondersteuning in beeld.

De inkoopadviseurs en -medewerkers houden zich weer met hele andere zaken bezig. Zij geven advies aan alle collega’s bij aanbestedingstrajecten of aan contractmanagers. Bijvoorbeeld over hoe je leveranciers uitdaagt om te innoveren en mee te denken.

En last but not least: in het team Grondzaken zitten diverse specialisten die onze eigen medewerkers en onze klanten adviseren over het gebruik van grond. Ook hebben we ondersteunende medewerkers, die bijvoorbeeld beheerovereenkomsten maken en zorgen dat betalingen plaatsvinden. Ten slotte vind je in dit team coördinatoren grondverwerving. Zij zijn de spin in het web als het gaat om grondverwerving voor onze grote projecten.

Bijdragen aan een fijne werkomgeving
De collega's van Inkoop, Juridisch & Grond maken dus dagelijks het verschil voor hun collega’s. Zij regelen dat projecten soepel verlopen en dat de projectleiders ’s avonds met een gerust hart kunnen gaan slapen, in de wetenschap dat alles goed geregeld is.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Als collega binnen werkgebied Inkoop, Juridisch & Grond draag je bij aan een veilige en prettige werkomgeving waar de zaken goed geregeld zijn.

Zie je nog geen vacature waarvoor je warm loopt?

Meld je dan aan voor ons job alert. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe vacatures. 

Aanmelden voor JobAlert