Wij zijn water, jij ook? 

Start je carrière bij Waterschap Rivierenland en 
dompel je onder in de wondere waterwereld!

Stage of een traineeship?

Stages
Wij vinden het belangrijk om leerlingen van alle opleidingsniveaus de mogelijkheid te bieden stage te lopen. Voor jou, als jong talent, een goede manier om ons als organisatie beter te leren kennen en een uitstekende plek voor een stage of afstudeeropdracht in de watersector. Voor ons is jouw komst ook leerzaam en nuttig want jullie vertolken het geluid van jongeren en brengen nieuwe kennis mee.

Zit jij in het voortgezet onderwijs, dan kun jij bij ons een snuffelstage of maatschappelijke stage doen. Zit jij in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs of studeer je aan de Universiteit, dan kun jij bij ons terecht voor een stage of afstudeeronderzoek. Of het nu gaat om een eerste leer- of werkervaring of om een verdere verdieping in waterbeheer, voor gemotiveerde talenten maken wij graag tijd vrij.

Traineeship "Waterschapstalent"

Heb jij het talent voor een traineeship bij de Waterschappen? Als trainee van Waterschapstalent ontwikkel je jezelf en maak je samen met ons impact op onze leefomgeving. 

Waterschapstalent is een initiatief van de hoogheemraadschappen Hollands Noorderkwartier, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijnland, Delfland, waterschappen Rivierenland en Hollandse Delta en het Hoogwaterbeschermingsprogramma. We bieden aan trainees de kans om actief mee te doen in dé uitdagingen van nu. Uitdagende thema’s vragen om doortastende talenten die de kunst van het samenwerken verstaan, verschillende werelden met elkaar verbinden en vernieuwend durven te zijn. Het biedt zowel inhoudelijke verdieping als volop ruimte voor persoonlijke groei. 

Je komt gedurende 2 jaar 3 keer een periode van 8 maanden OF gedurende 2 jaar 2 keer een periode van 1 jaar te werken bij een van de deelnemende organisaties. Tijdens dit traineeship staat het "nu werken aan de toekomst" centraal. De komende tijd komt het aan op duurzaamheid en innovatie waarbij samenwerking het sleutelwoord is. We lopen graag voorop bij maatschappelijke thema's zoals biodiversiteit, klimaatadaptatie, duurzaamheid, energiebesparing, microverontreiniging en circulariteit.

We bieden twee soorten traineeships aan:

- voor professionals met een water gerelateerde opleidingsachtergrond (dit traineeship is 1 maart 2024 gestart. Eind 2025 starten we de werving voor de nieuwe groep, die per 1 maart 2026 zal starten).
én
- voor professionals met een opleiding afgerond in de bedrijfsvoering, denk aan bedrijfskunde, HR, rechten, financieel, IT, etc. (dit traineeship is gestart op 15 april 2024. Eind 2025 starten we de werving voor een nieuwe groep, die per 15 april 2026 zal starten).

Voor meer informatie verwijzen we je graag naar: www.waterschapstalent.nl of neem contact op met Annemiek Buning - lid van de programmagroep Waterschapstalent - via a.buning@wsrl.nl. 

Wat bieden wij jou?

Bijdragen aan Rivierenland - Je levert vanaf je eerste dag een bijdrage aan een gezonde leefomgeving.
Persoonlijke begeleiding - Je krijgt je eigen begeleider binnen Waterschap Rivierenland toegewezen die er samen met jou een succes van gaat maken.
Opbouwen van een groot en relevant netwerk - Tijdens je stage/traineeship bouw je een onwijs groot en relevant netwerk op.
Veel ontwikkelingsmogelijkheden - Jouw ontwikkeling staat centraal. We investeren dan ook graag in ontwikkelingsmogelijkheden. Stroom na je stage/traineeship door binnen ons waterschap in een mooie (junior) functie. 
Hybride werken - Je krijgt de vrijheid om je werk in te richten zoals jij dat wilt, uiteraard in overleg met je team.
Stagevergoeding - Je krijgt een bruto stagevergoeding per maand van 1/3 van het minimumloon bij een werkweek van 36 uur.

Stage lopen?

Heb jij interesse in een stage of afstudeeropdracht binnen Waterschap Rivierenland? Kijk dan in ons stageoverzicht door hieronder op de knop 'alle stage vacatures' te klikken. Staan er op dit moment geen stage vacatures bij die passen bij jouw wensen? Stuur dan jouw stageverzoek in via 'open stageverzoek'. Dan gaan we intern kijken naar mogelijkheden.

Alle stage vacatures

Stagiair Danny aan het woord

Mijn naam is Danny Kuijpers, ik kom uit Beuningen. In het vierde leerjaar van de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) heb ik mijn afstudeerstage gedaan bij Waterschap Rivierenland. Het doel van mijn onderzoek was om de diversiteit en inclusie binnen de organisatie te verbeteren. Dit heb ik gedaan door te onderzoeken wat organisaties kunnen doen om dit te verbeteren en door te onderzoeken wat Waterschap Rivierenland momenteel allemaal doet hieraan. Op basis van de bevindingen uit het onderzoek heb ik conclusies, adviezen en aanbevelingen geschreven.

Ik ervaar Waterschap Rivierenland als een fijne, informele en toegankelijke organisatie. Je kan bij iedereen terecht voor hulp en medewerkers zijn echt bereid om met je mee te denken. Daarnaast wordt je in het begin goed en duidelijk meegenomen in de organisatie (on boarding), zodat je weet in welke organisatie je terecht bent gekomen.