Techniek

Met technische innovaties, een flinke dosis kennis en praktische vaardigheden de systemen draaiende houden

De collega's van het werkgebied Techniek vormen samen een groep techneuten die alle technische objecten binnen Waterschap Rivierenland realiseert, onderhoudt en bedient. Er is een flinke dosis technische kennis aanwezig op het gebied van civiele techniek, bouwkunde, elektrotechniek, automatisering en werktuigbouwkunde. En dat is prettig, want daardoor hoeft het schrijven van bestekken, het maken van tekeningen en berekeningen evenals het uitvoeren van onderhoud en reparaties niet (altijd) uitbesteed te worden.

De mannen en vrouwen van Techniek zorgen er dus voor dat alle techniek op het juiste moment naar behoren werkt. Zonder hun inspanningen zouden de noodschuiven in waterkeringen bijvoorbeeld niet werken, zou het afvalwater niet bij de zuiveringsinstallaties aankomen en zou er te weinig slagvaardigheid zijn om tijdens een calamiteit adequaat te kunnen handelen.

Van monteur tot projectmanager
Binnen dit werkgebied zijn er verschillende functies, zoals ontwerper/constructeur, monteur, vakspecialist, assetmanager en projectmanager. Zo zorgt een ontwerper/constructeur binnen het waterschap onder meer voor het berekenen van leidingsystemen, en de vakspecialist voor de bestekken en het toezicht op de uitvoering daarvan. Ze ontwerpen objecten en borgen de kwaliteit hiervan. Afwisselend en uitdagend werk!

Ook de buitenmonteurs hebben een grote rol in de dagelijkse techniek. Hun kennis is van groot belang en wordt meegenomen in projecten. Sterker nog, bij renovatie- en nieuwbouwprojecten worden monteurs betrokken en gevraagd om input te leveren voor bijvoorbeeld de eisen.

En de projectmanagers zorgen er uiteraard voor dat ze de voortgang van de projecten bewaken, dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is en dat het team als een geoliede machine draait.

Bijdragen aan een fijne werkomgeving
De collega's binnen werkgebied Techniek zijn gericht op de toekomst. Samen werken ze aan complete en duurzame oplossingen en idee├źn, die de inwoners van het rivierengebied veilig houden en die de natuur in balans houden.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Als collega binnen werkgebied Techniek draag je bij aan schoon en voldoende water, aan droge voeten en een duurzame toekomst.

Zie je nog geen vacature waarvoor je warm loopt?

Meld je dan aan voor ons job alert. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe vacatures. 

Aanmelden voor JobAlert