BRUISEND, ENERGIEK EN STROMEND - ALS HET WATER

Als je werkt bij Waterschap Rivierenland, dan willen we je meer bieden dan alleen een baan. Want wij vinden het belangrijk dat je je goed voelt bij ons. Dat je je blijft ontwikkelen, en dat we samen een flinke steen bijdragen aan het waterbeheer en aan de veiligheid van de inwoners van ons gebied. Daarom werken we in een fijn, duurzaam, open kantoor met een flexibel kantoorconcept. Dat betekent dat er voor elke activiteit een geschikte werkplek is, maar ook dat thuiswerken tot de mogelijkheden behoort. 

KLIMAATNEUTRAAL 

Klimaatneutraal Waterschap Rivierenland heeft als eerste waterschap in Nederland een klimaatneutraal certificaat gekregen. Niet voor niets: de CO2-uitstoot van ons kantoorgebruik en van de kilometers die we voor ons werk rijden, worden gecompenseerd met bosaanplant. Daarnaast gebruiken we geen gas voor de verwarming, maar maken we gebruik van warmte- en koudeopslag zonder CO2-uitstoot. Ook zijn er 400 werkplekken voor de 500 kantoormedewerkers waardoor we ons kantoor ongeveer 20% kleiner hebben kunnen bouwen. Dat bespaart energie. 

ONTWIKKELING, VAKMANSCHAP EN VITALITEIT 

Persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap en vitaliteit, daar investeren we in als werkgever. Het Individueel Keuzebudget (IKB), ter waarde van 20% van je salaris, is hier een mooi voorbeeld van. De essentie van dit budget is ‘meer regie’. Bijvoorbeeld om extra uit te laten betalen, zodat je wat ruimer zit op het moment dat je dat nodig hebt. Of om extra verlof te kopen als je vooral behoefte hebt aan tijd. Dat is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je hebt naast je IKB de beschikking over het Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000 verspreid over vijf jaar, dat je in overleg met je leidinggevende kunt besteden aan duurzame inzetbaarheid. Bijvoorbeeld voor het volgen van een opleiding. 

FIETSVRIENDELIJK WERKGEVER

Recentelijk heeft Waterschap Rivierenland als eerste waterschap het gouden certificaat 'Fietsvriendelijk bedrijf' van de Fietsersbond ontvangen. Naast gezondheid vinden wij ook het milieu en duurzaamheidsaspect (CO2) van mobiliteit belangrijk. We koppelen het fietsen aan gezondere werknemers en een betere bereikbaarheid. Er worden hiervoor verschillende stimulerende regelingen getroffen. Zie artikel Fietsersbond voor bedrijven-nieuws en meer informatie over de belangen van fietsers. 

 CRISIS-EN DIJKBEWAKINGSORGANISATIE

Veilige dijken en schoon water - soms is het alle hens aan dek.  Bij hoogwater bijvoorbeeld of bij extreem weer:  hitte, droogte, hoosbuien. Bij een vervuilde lozing, bij een ongeval of bij techniek die hapert. Net als politie, brandweer en ambulance, is ook het waterschap aan zet in crisisbeheersing. Waterschap Rivierenland staat er klaar voor met deskundige en toegewijde collega's, met de juiste materialen én met een geoefende dijkbewakingsorganisatie waar je als collega een belangrijke rol in kan vervullen. Voor meer informatie kun je terecht bij: de dijkbewakingsorganisatie


Zie je nog geen vacature waarvoor je warm loopt?

Meld je dan aan voor ons job alert. Dan houden we je op de hoogte van nieuwe vacatures. 

Aanmelden voor JobAlert