MEELOOPDAG 

muskus- en beverratbestrijding 

Wil jij kennismaken met ons vak? Het opsporen en vangen van muskusratten is een vak apart. Onze bestrijders zijn opgeleid om hun werk zo efficiënt, effectief en zo diervriendelijk mogelijk te doen. Ben jij benieuwd naar hoe het is om zowel zelfstandig als samen met collega’s te werken in deze verantwoordelijke functie?

BIJDRAGEN AAN EEN VEILIG RIVIERENGEBIED, MET OOG VOOR DE NATUUR
Muskusratten en beverratten graven in dijken en oevers. Hun uitgebreide gangenstelsels verzwakken deze dijken en oevers en brengen het watersysteem en de veiligheid van de inwoners van het rivierengebied in gevaar. Ook de sloten tussen de weilanden kunnen door graverij van deze ‘invasieve exoot’ verzakken met alle gevolgen van dien. Ons doel is de muskusrat terug te dringen tot aan de landgrens. Het waterschap is hiervoor verantwoordelijk en zet daarom muskusratbestrijders en beverratbestrijders in.

DE COLLEGA'S
Muskusrattenbeheer Rivierenland werkt langs de grote rivieren tussen grens en zee. Met circa 100 bestrijders voeren wij onze werkzaamheden uit voor Waterschap Rivierenland, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rijn&IJssel en Waterschap Vallei en Veluwe. Een kaart van ons gebied tref je onderaan deze pagina.

OVER DE MUSKUSRATTEN- EN BEVERRATTENBESTRIJDER
Bekwaam, betrouwbaar en betrokken. Dat ben jij ten voeten uit. Zowel in samenwerking met collega’s, maar ook als je zelfstandig aan het werk bent, ga jij voor het allerbeste resultaat. Je trotseert weer en wind om vallen te controleren en inspecties uit te voeren. We gaan er daarom van uit dat je niet van suiker bent, van een frisse neus houdt en het liefst met je laarzen aan door een polder of weiland loopt.

EN NU? AANMELDEN!
Ben jij nieuwsgierig naar deze belangrijke rol binnen ons mooie waterschap? Ga dan een dagdeel met een bestrijder mee het veld in en ontdek of dit vak iets voor jou is! Meld je aan voor één van onze meeloopdagen door een e-mail te sturen aan Annemiek Buning, a.buning@wsrl.nl, o.v.v. Meeloopdag Muskusrattenbeheer. 

Wil je eerst wat meer informatie? Stuur dan een e-mail naar s-mrb@wsrl.nl, t.a.v. Judith van Driel o.v.v. Meeloopdag Muskusrattenbeheer. 

Deze meeloopdag wordt met regelmaat georganiseerd. In overleg met onze collega bestrijders en met jou wordt er een dagdeel afgestemd. 

*Inschrijving is geen garantie tot deelname. We zijn op zoek naar geïnteresseerd 
potentieel talent voor dit vakgebied, daarom beoordelen we elke inschrijving
nauwkeurig op geschiktheid en motivatie.

De vier waterschappen waar Muskusrattenbeheer Rivierenland voor werkt.

 


.


Lees het verhaal van collega Lambertus

Bekijk en beluister hieronder het verhaal van collega Marcel. Hij heeft zijn plek gevonden en draagt dagelijks bij aan de toekomst van één van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland.