Ontmoet bram, vakspecialist handhaving

''Wat mij erg aantrekt in het werk bij het waterschap is de diversiteit in het werk en de hoeveel vrijheid die je hebt om je eigen werkdag te bepalen.''

In beweging tussen duidelijke regels en onvoorspelbaarheid

De telefoon gaat. Bram knippert met zijn ogen. Op de wekker staat 4:36. De meldkamer maakt melding van een drugsdumping. Met elke minuut die voorbijgaat wordt het risico van oppervlaktewatervervuiling groter. Bram springt op. Terwijl hij zich aankleedt schiet er van alles door zijn hoofd: ‘hoe groot zal de schade zijn?”, “wie moet hij allemaal inschakelen?”. Een half uurtje later is hij ter plaatse.

Gelukkig wordt hij niet zo vaak in de nacht gebeld. Op dagelijkse basis zet Bram zich in voor schoon water. Eén van de kerntaken van Waterschap Rivierenland. Bram doet dit door overtreders op te sporen en ter verantwoording te roepen. Hierin werkt hij ook samen met de politie en andere opsporingsdiensten. Kennis van wetten en dossiers is belangrijk om zijn werk te kunnen doen. De studie stopt nooit: wetten veranderen continu. Dat is wat het werk zo leuk maakt. Het ene moment in de boeken, het volgende moment weer erop uit. Voor een illegale lozing? Een auto te water? Of een grote brand? Bram heeft zijn plek gevonden. En draagt bij aan de toekomst van één van de mooiste waterrijke gebieden van Nederland.

Ook bijdragen aan een goedlopend waterschap?

Bekijk onze vacatures